U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 De dirigente

Gonda van Zundert

 

 

Gonda van Zundert (1962) is geboren in Prinsenbeek en opgegroeid in Oudenbosch . Op  9 jarige leeftijd vond zij een accordeon van haar vader op zolder, waarop zij haar eerste liedjes speelde.

De eerste accordeonlessen kreeg zij van  Laura van de Hout, een freelance accordeoniste die in een muziekbandje speelde en les gaf.

 

Doordat Gonda zich snel ontwikkelde op het gebied van accordeon, kreeg Gonda  vanaf haar 10e jaar les van dhr. Jan Evers, de eerste accordeon muziekdocent die les gaf aan de muziekschool te Oudenbosch. Tevens was hij dirigent van  accordeonvereniging Con Amore te Zundert en Crescendo te St’Willibrord, waarin Gonda ook speelde.

Op haar 18e werd Gonda toegelaten op het Brabantse Conservatorium te Tilburg. Hier volgde zij de accordeon lessen bij dhr. Arie Willems, destijds DE accordeonpedagoog van Nederland. In 1986 werd de studie met succes afgerond.

Tijdens en na haar studie heeft Gonda meegespeeld met accordeonensemble Virtuosa, dat op zeer hoog niveau speelt. Gonda zelf heeft veel deelgenomen aan concerten en concoursen, waar zij diverse prijzen heeft gewonnen.

Na haar verhuizing naar Zeeuws-Vlaanderen heeft Gonda de Zeeuws-Vlaamse Accordeonvereniging ‘La Musica” opgericht, waarmee vele concerten zijn gegeven. De concerten in het Zuidlandtheater te Terneuzen, Ledeltheater te Oostburg en Den Dullaert in Hulst behoren tot de hoogtepunten van het orkest. Daarnaast mogen natuurlijk de gezellige optredens in tehuizen en zorginstellingen niet vergeten worden. Helaas is deze vereniging in 2014 gestopt i.v.m. de  leeftijden van de spelers.

Tijdens deze jaren is zij ook 9 jaar dirigente geweest van VAV Accordeola, waarmee diverse thema concerten zijn gegeven in het Arsenaal theater te Vlissingen en optredens in tehuizen.

Behalve het diploma Docerend Musicus Accordeon heeft Gonda ook het diploma Docent Muziek, CKV en Kunst Algemeen behaald. Zij geeft na alle activiteiten op accordeongebied ook cultuureducatie op het Zeldenrust-Steelantcollege te Terneuzen.

Na een stop van een aantal jaren in Vlissingen is Gonda weer terug als enthousiaste dirigente van VAV Accordeola, waarmee weer een nieuwe weg ingeslagen is voor haar en de vereniging.